Młyn Ciechanowiec
przepisy
 
Rogaliki rumowe
Biszkopt z truskawkami i bit± pian±
Keks z jabłkami
Chleb z m±ki graham z tymiankiem
Chleb żytni z ziemniakami
Żurek
Słodkie pierożki drożdżowe
Tarta z waniliowym kremem
Langosz - wspaniały węgierski placek
Sernik z mlekiem
Czerwone bułeczki
Piernik ciechanowiecki
Ciasto marchewkowe (carrot cake)
Nadziewany chleb
Ciechanowiecki tort czekoladowy z wi¶niami
Chleb na zakwasie
Przepis na oryginaln± włosk± domow± pizze
Keks z jabłkami

Wy¶mienite ciasto, łatwe w przygotowaniu.

Skład:
10 jabłek ¶redniej wielko¶ci
1 i 1/2 szklanki cukru
2 szklanki m±ki tortowej lub ciechanowieckiej firmy Młyn Ciechanowiec
2 jajka (dla alergików: można również wykonać ciasto bez jajek)
2 łyżki kakao
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
1/2 łyżki cynamonu

Jabłka obrać, pokroić na ósemki, zasypać cukrem, odstawić na 2-4 godziny aż puszcz± sok, a cukier rozpu¶ci się (od czasu do czasu mieszaj±c). Do w ten sposób przygotowanych jabłek wsypać w/w składniki i wymieszać ręk±. Ciasto wyłożyć na blaszkę posmarowan± tłuszczem i wysypan± bułk± tart±. Piec ok. godziny.

Polewa do ciasta:
1/2 margaryny
1 cukier waniliowy
1/4 szklanki wody
1/2 szklanki cukru

Wszystkie w/w składniki wymieszać, zagotować i ostudzić, wsypać 1 i 1/2 szklanki mleka w proszku. Wymieszać, polać przestudzone ciasto.

Młyn Ciechanowiec - stona główna
Copyright Młyn Ciechanowiec 2005
realizacja KONCEPT studio  powered by CMS Web Prestige