Młyn Ciechanowiec
przepisy
 
Rogaliki rumowe
Biszkopt z truskawkami i bit± pian±
Keks z jabłkami
Chleb z m±ki graham z tymiankiem
Chleb żytni z ziemniakami
Żurek
Słodkie pierożki drożdżowe
Tarta z waniliowym kremem
Langosz - wspaniały węgierski placek
Sernik z mlekiem
Czerwone bułeczki
Piernik ciechanowiecki
Ciasto marchewkowe (carrot cake)
Nadziewany chleb
Ciechanowiecki tort czekoladowy z wi¶niami
Chleb na zakwasie
Przepis na oryginaln± włosk± domow± pizze
Ciasto marchewkowe (carrot cake)

Rewelacyjne ciasto o smaku piernikowym.

SKŁADNIKI (porcja na np. 1 tortownicę)
• 4 jaja
• 1 1/4 szklanki oleju (np. słonecznikowy)
• 1 ( lub 1 ½) szklanki białego cukru
• 2 łyżeczki aromatu waniliowego
2 szklanki m±ki pszennej tortowej firmy Młyn Ciechanowiec
• 2 łyżeczki sody oczyszczonej
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1/2 łyżeczki soli
• 2 łyżeczki mielonego cynamonu
• 3 szklanki startej marchwi (starta na papkę, bez odciskania soku)
• 1 szklanka rodzynek i rozdrobnionych orzechów włoskich.

Jaja utrzeć z cukrem na puszyst± masę, dodać aromat waniliowy. Dodać olej. Dodawać stopniowo m±kę wymieszan± z proszkiem do pieczenia, sod±, cynamonem, sol±. Na końcu dodać marchew, orzechy i rodzynki. Wlać masę do przygotowanej tortownicy (spód i boki tortownicy wysmarować masłem b±dĽ margaryn± i posypać bułk± tart±). Piec w temp. 175 - 180 C., ok. 40 - 50 min.

Młyn Ciechanowiec - stona główna
Copyright Młyn Ciechanowiec 2005
realizacja KONCEPT studio  powered by CMS Web Prestige