Młyn Ciechanowiec
przepisy
 
Rogaliki rumowe
Biszkopt z truskawkami i bit± pian±
Keks z jabłkami
Chleb z m±ki graham z tymiankiem
Chleb żytni z ziemniakami
Żurek
Słodkie pierożki drożdżowe
Tarta z waniliowym kremem
Langosz - wspaniały węgierski placek
Sernik z mlekiem
Czerwone bułeczki
Piernik ciechanowiecki
Ciasto marchewkowe (carrot cake)
Nadziewany chleb
Ciechanowiecki tort czekoladowy z wi¶niami
Chleb na zakwasie
Przepis na oryginaln± włosk± domow± pizze
Piernik ciechanowiecki

Bardzo prosty przepis na wspaniały piernik.

Składniki:
1/4 kg masła
5 całych jaj
1/5 szklanki cukru
1/2 litra ¶mietany
2 łyżki miodu
2 łyżeczki sody
1/2 szklanki cukru na karmel
przyprawa do pierników
M±ka ciechanowiecka lub tortowa firmy Młyn Ciechanowiec do uzyskania gęstej konsystencji
bakalie - rodzynki, morele.

Tłuszcz ucieramy z cukrem i całymi jajkami, następnie dodajemy ¶mietanę, rozpuszczony miód, karmel, przyprawę do pierników. Na końcu dodajemy makę wymieszan± z sod± i bakalie. Piernik pieczemy ok. 1 godz. w temp. 1800C.

Młyn Ciechanowiec - stona główna
Copyright Młyn Ciechanowiec 2005
realizacja KONCEPT studio  powered by CMS Web Prestige