Młyn Ciechanowiec
przepisy
 
Rogaliki rumowe
Biszkopt z truskawkami i bit± pian±
Keks z jabłkami
Chleb z m±ki graham z tymiankiem
Chleb żytni z ziemniakami
Żurek
Słodkie pierożki drożdżowe
Tarta z waniliowym kremem
Langosz - wspaniały węgierski placek
Sernik z mlekiem
Czerwone bułeczki
Piernik ciechanowiecki
Ciasto marchewkowe (carrot cake)
Nadziewany chleb
Ciechanowiecki tort czekoladowy z wi¶niami
Chleb na zakwasie
Przepis na oryginaln± włosk± domow± pizze
Sernik z mlekiem

Bardzo dobry sernik, jego przygotownie jest wyj±tkowo łatwe.

Ciasto:
16 dkg masła ro¶linnego roztopionego
1 szklanka cukru zwykłego
2 i 3/4 szklanki m±ki tortowej lub ciechanowieckiej firmy Młyn Ciechanowiec
2 jajka
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki zagnie¶ć i wyłożyć na blachę

Masa:
80 dkg sera mielonego
1 całe jajko
4 żółtka, pianę ubić i dodać na końcu
1/2 szkalnki oleju
1 budyń ¶mietankowy w proszku
1 szklanka mleka

Wszyskie składniki wymieszać, na końcu dodać pianę i delikatnie wymieszać. Masę wyłóżyć na ciasto. Piec w temperaturze 220 0C. Włożyć do zimnego piekarnika, piec około jednej godziny.

Po upieczeniu zostawić ciasto w piekarniku na ok. 15 minut. Potem uchylić piekarnik, sernik powinien zostać w nim przez następne 15 minut.

Młyn Ciechanowiec - stona główna
Copyright Młyn Ciechanowiec 2005
realizacja KONCEPT studio  powered by CMS Web Prestige