Młyn Ciechanowiec
przepisy
 
Rogaliki rumowe
Biszkopt z truskawkami i bit± pian±
Keks z jabłkami
Chleb z m±ki graham z tymiankiem
Chleb żytni z ziemniakami
Żurek
Słodkie pierożki drożdżowe
Tarta z waniliowym kremem
Langosz - wspaniały węgierski placek
Sernik z mlekiem
Czerwone bułeczki
Piernik ciechanowiecki
Ciasto marchewkowe (carrot cake)
Nadziewany chleb
Ciechanowiecki tort czekoladowy z wi¶niami
Chleb na zakwasie
Przepis na oryginaln± włosk± domow± pizze
Żurek
Najlepsza polska zupa.

3 kopiaste łyżki m±ki żurkowej firmy Młyn Ciechanowiec,
3-4 z±bki czosnku (przekrojone na pół),
skórka z chleba razowego.

Wszystko wsypać do glinianego naczynia, zalać 1/2 litra przegotowanej lecz zimnej wody. Cało¶ć wymieszać, odstawić do zakiszenia w ciepłe miejsce na 3-4 dni (im dłuższy czas tym kwa¶niejszy będzie żurek).
Skórkę od chleba i czosnek wyrzucić , natomiast resztę wlać do rosołu (najpierw połowę, sprawdzaj±c intensywno¶ć smaku, potem w razie potrzeby resztę) i zagotować. Do zupy dodać białej kiełbasy, wędzonego boczku, przyprawić majerankiem. Podawać z jajkiem na twardo.
Młyn Ciechanowiec - stona główna
Copyright Młyn Ciechanowiec 2005
realizacja KONCEPT studio  powered by CMS Web Prestige