Historia młynarstwa w naszych rodzinach miała swój początek w 1901 roku, gdy pradziad nasz Stanisław wybudował piękny drewniany wiatrak w miejscowości Szwejki, niedaleko Sokołowa Podlaskiego. Ponad ćwierć wieku później w 1937 roku jego syn Franciszek, znamienity racjonalizator, zainwestował w młyn motorowy, który po wielu przeróbkach działał do początku lat siedemdziesiątych. Także w Ciechanowcu mają swoje korzenie nasze młynarskie tradycje. Pradziad Witold od 1926 roku dzierżawił młyn wodny, który do dziś fascynuje i edukuje zwiedzających Ciechanowieckie Muzeum Rolnictwa. Na dzień dzisiejszy zboże przerabiamy w dwóch nowoczesnych młynach pracujących w Ciechanowcu i w pobliskich Nowodworach. Nasza firma swoją działalnością obejmuje województwa północno-wschodniej oraz centralnej Polski. W naszej pracy łączymy wielopokoleniowe doświadczenie i tradycję z współczesnymi technologiami. Przez wiele lat poznaliśmy upodobania naszych klientów, dzięki czemu nasze produkty doceniane są zarówno przez piekarzy jak i zadowolonych konsumentów. Dzięki nowoczesnemu laboratorium nasze produkty są pod stałą kontrolą. Starannie selekcjonujemy skupowane zboże gwarantując jednolitą jakość wszystkich gatunków sprzedawanej mąki.
Copyright Młyn Ciechanowiec 2005