Rogaliki rumowe

Pyszne rogaliki z niewielk± ilo¶ci± alkoholu.

Skład:
1 szklanka cukru
15 dag masła
4 całe jajka
15 dag m±ki ciechanowieckiej lub tortowej z firmy Młyn Ciechanowiec
3 łyżeczek kakao
proszek do pieczenia na czubek noża

Utrzeć masło, dodawać stopniowo cukier i po jednym jajku, wsypać m±kę wymieszan± z kakao, proszkiem od pieczenia, wymieszać. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na blaszkę prostok±tn± posmarowan± tłuszczem i wysypan± bułk± tart± lub m±k±, wyrównać. Piec 35-40 min.

Lukier:
15 dag cukru pudru
1 1/2 łyżki spirytusu
1 1/2 łyżki wody
1 olejek rumowy

Utrzeć wszystkie składniki lukru na gładk± masę. Gor±cy, upieczony placek smarować lukrem a po ok. dwóch minutach wyciskać szklank± półksiężyce.

Copyright Młyn Ciechanowiec 2005