Sernik z mlekiem

Bardzo dobry sernik, jego przygotownie jest wyj±tkowo łatwe.

Ciasto:
16 dkg masła ro¶linnego roztopionego
1 szklanka cukru zwykłego
2 i 3/4 szklanki m±ki tortowej lub ciechanowieckiej firmy Młyn Ciechanowiec
2 jajka
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki zagnie¶ć i wyłożyć na blachę

Masa:
80 dkg sera mielonego
1 całe jajko
4 żółtka, pianę ubić i dodać na końcu
1/2 szkalnki oleju
1 budyń ¶mietankowy w proszku
1 szklanka mleka

Wszyskie składniki wymieszać, na końcu dodać pianę i delikatnie wymieszać. Masę wyłóżyć na ciasto. Piec w temperaturze 220 0C. Włożyć do zimnego piekarnika, piec około jednej godziny.

Po upieczeniu zostawić ciasto w piekarniku na ok. 15 minut. Potem uchylić piekarnik, sernik powinien zostać w nim przez następne 15 minut.

Copyright Młyn Ciechanowiec 2005