Tarta z waniliowym kremem

Ciasto:
180 g maki tortowej firmy M造n Ciechanowiec
鄴速ko, 100 g mas豉, 2 造磬i zimnej wody
Krem:
3 造磬i cukru, 2 鄴速ka, cukier waniliowy, 1/2 laski wanilii, 造磬a m彗i ziemniaczanej, 造磬a mas豉, 2 szklanki mleka
Dekoracja:
4 bia趾a, 4 造磬i cukru, 造磬a posiekanych orzech闚 w這skich, s鏊

Z podanych sk豉dnik闚 zagnie嗆 ciasto, nast瘼nie wstawi je na 2 godziny do lod闚ki. Ciastem wylepi wysmarowan mas貫m form, ponak逝wa. Piec 15 min w rozgrzanym do 200 0C.

草速ka utrze z cukrem i cukrem waniliowym. Wymiesza z m彗 ziemniaczan. Mleko zagotowa z wanili, wanili usun望. Mlekiem zala 鄴速ko z m彗, mieszaj帷 ogrzewa a krem zg瘰tnieje. Krem wymiesza z mas貫m, wyla na ciasto. Piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 0C.

Bia趾a ubi ze szczypt soli i cukrem. Na這篡 na wierzch ciasta. Wstawi na 8 minut do piekarnika. Ciasto posypa orzechami.

Zamiast orzech闚 mo積a u篡 鈍ie篡ch owoc闚 sezonowych.
 

Copyright Młyn Ciechanowiec 2005